homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

ÉRDEKESSÉGEK, HÍREK

A máltai nyúl

Tudtad, hogy a világon a Máltaiak eszik a legtöbb nyúlhúst? Évi 9 kilógramot/lakos, mi magyarok viszont az utolsó helyen állunk, mindössze 10 dkg/ fő mennyiséggel. Ha még utazásod előtt szeretnéd kipróbálni a máltaiak nemzeti eledelét, a következőképpen készítheted el: a nyulat vágjuk 8 darabba, sózzuk és borsozzuk. A darabokat forró olajon hirtelen süssük át minden oldalról. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre. A hagymát hámozzuk meg, és kockázzuk fel, a fokhagymát szedjük gerezdekre, de ne hámozzuk meg. Mindkettőt pirítsuk meg a serpenyőben. Öntsük fel a borral, tegyük hozzá a rozmaringot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd a paradicsomot is és főzzük 10 percig. Tegyük bele vissza a nyulat és lefedve 50 percig főzzük. 180°C-os sütőben is süthetjük. A máltaiak sült burgonyát esznek hozzá, de kenyérrel vagy rizzsel is kitűnő.