homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 3270820

Omán fly and drive

1.nap

Az érkezést követően a formaságok elintézése után a reptéren átveszed a bérautót.  A szállodába hajtasz, ahol kipihenheted az utazás fáradalmait.

Szállás: Maszkat, szálloda*** 

2. nap

A főváros és környéke felfedezésével  töltöd el a napot. A halpiac kora reggel igazán autentikus élmény, s nem csak a horgászoknak.  Csinos tengerparti sétány vezet az óvároshoz, ahol a szultán palotája, s néhány érdekes múzeum áll. Kapaszkodj fel a meredek lépcsőkön a part menti őrtornyokba, megéri, csodás a kilátás. A nap végén pedig vár a szuk, a hamisítatlan arab bazár, ezernyi hasznos és haszontalan holmival…

Szállás: Maszkat, szálloda***

3. nap 

Reggeli után elhagyod a fővárost, fantasztikus hegyes-köves sivatagi tájon autózol.  Szállásod az egyik legszebb ománi vádi, azaz többé-kevésbé száraz vízmosás, folyómeder közelében lesz, a tengerparton.  A délután a természeté, könnyed túra a vádiban.

Szállás: Wadi Shab/ Tiwi, szálloda***

Táv: 120 km / 1 óra 40 perc

4 . nap

Ha beleszerettél a vádikba, reggeli után meglátogathatod a közeli Wadi Tiwi-t is. Vagy autózhatsz tovább, Sur városának érintésével (érdemes megállni egy séta erejéig) az Arab-félsziget keleti sarkáig, a teknősök kedvenc tojásrakó helyére.  A látogató központban sok érdekességet megtudhatsz a helyi élővilágról. Késő este és kora hajnalban vezetett túrák keretében szakemberek segítségével kereshetsz  kis és nagy teknőcöket a tengerparton.

Szállás: Ras-Al Jinz, szálloda***

Táv: 100 km / 1 óra 30 perc

5. nap

A tengerparton folytatod utad, dél felé.  Al-Askarah városánál már hatalmas homokdűnék látványa fogad. Ez már a világ egyik legnagyobb homoksivataga, a Rub Al Khali, az Üres Negyed!  Mászd meg a legnagyobb dűnét, majd hűtsd le magad a tenger hullámaiban.

Innen északra fordulsz, a szárazföld belseje felé. A homokdűnék lassan eltűnnek, s ismét változatos, hegyes-völgyes tájon autózol.  Kis kitérővel útba ejtheted egy újabb fürdőzés és piknik erejéig a Wadi Bani Khalid-ot, mely egy jól kiépített, hétvégén a helyiek körében igen népszerű, természetes medencékkel tagolt festői folyóvölgy.  Estére érsz Ibra városába.

Szállás: Ibra, szálloda***

Táv: 250 km / 3 óra 30 perc

6.nap

A természeti szépségek után kulturális élmények várnak.  Legelésző tevék mellett haladsz el,  holdbéli tájon vezetsz, míg Nizwa ősi városába nem érsz. Pompásan helyreállított erődjére méltán büszkék az omániak. Ne hagyd ki a reggeli állatvásárt, (mely péntekenként a legforgalmasabb) sok kecskével és fura álarcos beduin asszonyokkal.

Szállás: Nizwa, szálloda***

Táv: 160 km / 2 óra

7. nap

        Nizwa környékén barangolsz: Bahla hatalmas erődje a világörökség része,  de Dzsabrin vára is     megér egy látogatást. A közeli Wadi Ghul más mint a többi vádi: lenyűgöző keskeny szurdokvölgy, 1000 méteres sziklafalakkal, nem túlzás, hogy Arábia Grand Kanyonjának hívják a helyiek. A hegyekben keresd fel Misfat faluját, s tanulmányozd az ősi ománi öntözési rendszert, a falaj-hálózatot, amely szintén a világörökség része.

Szállás: Nizwa, szálloda***

8. nap

Kényelmes indulást követően autózol vissza Nizwából Maszkat irányába. Kis kitérővel melátogathatod Rustaq sziklára épült, pálmaerdő fölé magasodó remek erődítményét. Délután még lesz időd egy kis vásárlásra a bazárban, s egy hangulatos arab búcsúvacsorára a tengerparti sétányon. Mielőtt elérnéd a repteret, állj meg a Kábusz szultán nevét viselő pompás mecsetnél , mely méreteivel és míves kialakításával garantáltan elkápráztat.  

Táv: 200 km / 2 óra

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- OPEL ASTRA kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- reptéri illetéket (kb. 102 000 HUF/fő)
- fakultatív biztosításokat
- üzemanyag költséget
- esetleges parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

A táblázatban megadott csomagárak minimum két fő együttes utazása esetén érvényesek, s egy főre értendők.

Csomagár/fő
2017.02.01-2017.04.30.299 000 Ft
2017.05.01.-2017.07.31.329 000 Ft
2017.08.01.-2017.12.15.299 000 Ft