homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

HÍrek, ÉrdekessÉgek

A sarki fény

A sarki fényA sarki fény az északi és a déli féltekén egyaránt előforduló, különleges fényjelenség, de tévedés, hogy csakis a sarkkörök közelében látható. Nagyon ritkán máshol is előfordul, például Magyarországon is... Tovább

Balti államok és Skandinávia

A három kis állam - Észtország, Lettország és Litvánia - a Balti-tenger keleti mellékén terül el. Hasonló természeti adottságokkal és közös törénelmi gyökerekkel rendelkeznek. A második világáorúban a Szovjetúnió bekebelezte az országokat, de 1991-ben kivívták függetlenségüket, s hamarosan az Európai Únió gyorsan fejlődő tagállamai lettek. Régi középkori kereskedővárosok emléke keveredik némi oroszos hangulattal Rigában, júniusi fehér éjszakákon bóklászhatunk az észt partvidék szigetvilágában, s az is biztos hogy a világon nincs még egy helyen annyi feszület egy helyen, mint a litvániai Kersztek Hegyén. Svédországban piros faházak, végtelen erdőségek, harapnivalóan friss levegő és izgalmas városok várnak rád. Európa negyedik legnagyobb országa természeti szépségével és kultúrájával mindenkit magával ragad. A jól kiépített és kitünő minőségű úthálózatnak köszönhetően itt élménnyé válik a vezetés és ha végjárjuk az alábbi útvonalat megismerhetjük e csodálatos ország valamennyi arcát.

Utazás

Skandinávia nagyvárosaiba Budapestről közvetlen járatokkal juthatunk el. A Baltikumba számos légitársaság járatai közül választhatunk, kényelmes csatlakozásokkal.

Az utazás időtartama

3 óra

Időeltolódás

nincs

Vízum

Magyar álampolgároknak nem szükséges.

Egészségügyi előírás

Kötelező védőoltás nincs.

Legjobb időszak az utazásra

Májustól szeptemberig

Időjárás

Észak-Európában a tél hosszú és hideg, a nappalok rövidek. A téli táj szépsége mellett nagy vonzerő a nyáron nem látható sarki fény is. Májustól enyhül az idő, a nyári hónapokan pedig nem ritka a 25-28 fok sem. A Nap ekkor csak néhány órára bukik a horizont alá.

Norvégia Fly and Drive
Nemcsak kontinensünk, de talán az egész világ egyik legmegkapóbb vidéke Norvégia. A zord természeti erők olyan csodákat hoztak létre, melyek mesébe illőek. Fjordok és trollok vidéke ez, gleccserek, türkizkék tavak, havas hegycsúcsok és misztikus templomok világa.
Ár: 289.900 Ft/fő/hét csomagártól
Tovább...

Baltikum fly & drive
Három kis ország, három külön világ. Észt nyelvrokonaink hazája inkább skandináv jellegű, Lettországban erősebb az orosz hangulat, megspékelve az egykori Hanza-város Rigával, a mélyen katolikus Litvánia pedig inkább közép-európai kötődésű. Igazi multikulturális utazás vár tehát ránk!
Ár: 145.100,-Ft/fő/hét + 36.000,-Ft illetéktől
Tovább...

Norvég Fjordok 2 - 7 éjszakás hajóút
A norvég fjordok csodálatos szépsége a tenger felől, egy hajóról élvezhető igazán. Élvezd a látványt miközben a helyi tenger gyümólcseit kóstolod - a norvég grillezett lazacot és garnélarákot. Útvonal: Koppenhága - Kiel - Hellesylt - Flam -Stavanger - Oslo - Koppenhága. Ára: 252.000 Ft/fő -től
Tovább...