homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Pánczél Zita
+36 1 327 0822

Brazília

Szerintünk kétféle ember létezik. Az egyik, aki rajong Brazíliáért és bármikor útnak indulna, hogy felfedezze újra és újra, a másik aki pedig még nem ismeri. Szeretnénk, ha Önök is – velünk együtt – az első csoportba tartoznának! Ezért tárjuk Önök elé Brazília szépségeit! Reméljük ajánlataink között mindenki talál kedvére valót. Az is, aki azért utazik el, hogy a Copacabana tengerpartján ejtőzzön és az is, aki emellett vállalkozik egy különleges őserdei kalandra, vagy szeretné megismerni Brazília koloniális városait. Válasszanak bátran ajánlataink közül, s egyet mindenképp ígérhetünk: mindenhol önfeledt jókedv fogadja majd Önöket!

Brazília Dél-Amerika legnépesebb és legnagyobb kiterjedésű országa, mely a kontinens szinte összes országával határos. Északi-déli kiterjedése több, mint 4300 km, 7400 km-es tengerparti szakasszal érintkezik az Atlanti-óceánnal. Északon a Guayanai-felföld, déli részén a Brazil-felföld, míg középső részén az Amazonas-medencéje húzódik. Maga az Amazonas a világ legbővizűbb folyama, s egyben a legnagyobb, jórészt járhatatlan trópusi őserdő birtokosa.

Az egykori portugál gyarmat a 16. században vörös színű festékanyagáért keresett brazilfáról kapta a nevét. Brazília bányászati nagyhatalom, szerény kőolaj-és kőszénkészletei mellett a vízierőművek kapnak jelentősebb szerepet az áramellátásban (pl. Itaipu-vízierőmű). Emellett jelentős bevétele származik a mezőgazdasági termelésből: az ültetvényeken kakaót, gyapotot, kávét és cukornádat termelnek.

Ez az az ország, ahova többször is érdemes visszatérni, hiszen mindig ad valami újat, különlegeset. Rio de Janeiro lakói, a cariocá-k lazaságukkal, örök jókedvükkel és gyönyörű fehér homokos tengerpartjaikkal bűvölik el az idelátogatót. Ha a naplemente a Cukorsüveg-hegy közelében ér minket, a Guanabara-öböl látványa örökre belénk ég. Ez a város valóban Dél-Amerika legszebb városa. Itt mindkét nem megtalálja, amit keres: formás, aprócska fürdőruhára vetkőzött lányok pihennek a parton, miközben tőlük pár méterre a parton olyan fociban gyönyörködhetünk, amiről mi csak álmodunk!

De nem érdemes leragadni Riónál. Hiszen az ország számtalan természeti szépséget is rejt. A Parana-folyón lezúduló, 275 önálló vízesésből álló Iguassu a világ legszebbje! Aki bátor és kalandvágyó, annak érdemes egy remek motorcsónaktúrán részt vennie, mely beviszi a vízesések alá is. Az adrenalin-emelkedés garantált!

Emellett érdemes megemlítenünk, hogy Brazília rendelkezik a Föld legváltozatosabb élővilágával. Aki igazi őserdei túrákon szeretne részt venni és testközelből megismerkedni az óriás tukánnal, a vízidisznóval, a tapírral, vagy szeretne folyamidelfint, esetleg piranhát látni, annak több lehetősége is van. Az Amazonas-parti városkából, Manaus kiindulva számos szebbnél-szebb őserdei lodge érhető el, emellett kínálatunkban szerepel egy különleges 16 fős kishajó, mellyel szintén felfedezhető az Amazonas-élővilága.

Aki még az Amazonas-vidékénél is érintetlenebb tájra vágyik, azt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Pantanalra irányítjuk. A Pantanal a világ legnagyobb mocsaras területe. Ebben a speciális mikroklímában több mint 650 madárfaj, 80 emlősfaj, 260 hal és 50 hüllőfaj él. Különlegessége, hogy itt látható jaguár.

S ha még mindig maradt idejük, akkor látogassanak el velünk az afrobrazil kultúra fellegvárába Salvador de Bahiába, ahol biztosan megtanulják a capoeira alapjait, vagy gyönyörködjenek Belo Horizonte és Ouro Preto barokk templomaiban. 

Zárásként azt is érdemes tudniuk, hogy Natal, Fortaleza és Recife tengerpartjai is vetekszenek az ismertebb riói strandokkal!

Utazás

Budapestről a TAP, a KLM és Air France, a Lufthansa menetrend szerinti járatain egy európai átszállással. Megállási lehetőség Lisszabonban.

Az utazás időtartama

Az európai átszállási ponttól 9 óra 45 perc- 10 óra 30 perc

Időeltolódás

-3 óra

Vízum

Magyar állampolgárok részére nem szükséges! Az ország elhagyásakor kilépési illetéket kell fizetni (kb. USD 39/fő).

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás. Az őserdőbe maláriatabletta javasolt

Legjobb időszak az utazásra

Októbertől – áprilisig

Időjárás

A legmelegebb hónap a január, a leghidegebb az augusztus. A Pantanal és az Amazonas-vidékén egész évben 30 fok feletti hőmérséklet van, magas páratartalommal. Riótól északra Natal, Recife és Fortaleza vidékein kiegyenlítettebb a hőmérséklet: a levegő 30 fok körül van, az óceán víze sosem megy 27 fok alá. Rövid eső a javasolt időszakban előfordulhat!