homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820
Pánczél Zita
+36 1 327 0823

Egyesült Királyság

Fly & Drive útjaink a jobb oldali sávban olvashatók, vagy IDE kattintva. Ne hagyd ki őket!

A Nagy-Britanniából, vagyis Angliából, Skóciából, Walesből és Észak-Írországból álló Egyesült Királyság a Brit-szigeteken fekszik. Az ókorban és a kora középkorban még periferikus fekvésű állam a nagy földrajzi felfedezések korában teljesen mértékben kihaználta előnyössé vált atlanti elhelyezkedését. A britek tengeri kereskedelmükre alapozva a világ legnagyobb gyarmatbirodalmát alakíották ki a XIX. századra, és az ország az ipari forradalom élére állva a "világ műhelye" lett. Nagy-Britannia napjainkban is a Föld egyik vezető országa, gazdasági és politikai nagyhatalom. Az ország szigetjellege hosszú időn át védettséget biztosított Nagy-Britanniának, melynek köszönhetően rendkívül sok évszázados emlék, kulturális kincs vészelte át szerencsésen a nehéz időket. A kéttucatnyi világörökség mellett az ország nagyvárosai - élen a föváros Londonnal - egész évben számtalan programmal, élénk kulturális élettel vonzzák a látogatókat. Wales zord erődei, vadregényes nemzeti parkjai, bájos kisvárosai hazánkban kevéssé ismertek. S akkor még nem beszéltünk Skóciáról, melyek hátborzongatóan fenséges kastélyai, whiskey-lepárlói és saját nemzeti viziszörnye külön megér egy utat...

SZÁLLÁSOK

A remek elhelyezkedés mellett az egyik legjobban felszerelt szálloda Bristolban ideális lehet egy hosszúhétvégi kiruccanásra.
Ára: 95.000 Ft/fő/3 éjtől
Fantasztikus szálloda Bristol közepén, igazán elegáns környezetben, jóval átlagon felüli szolgáltatásokkal és kiszolgálással.
Ára: 95.000 Ft/fő/3 éjtől
Édes egy szálloda, remek szolgáltatásokkal, hihetetlen szép helyen - mindenhez közel. Irány Bristol!
Ára: 110.000 Ft/fő/3 éjtől

Utazás

A fővárosba, Londonba 3 reptérre 4 légitársasággal utazhatunk. Közvetlen fapados járatok közlekednek számos vidéki nagyvárosba is.

Az utazás időtartama

3 óra

Időeltolódás

-1 óra

Vízum

Magyar álampolgároknak nem szükséges

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás

Legjobb időszak az utazásra

Májustól szeptemberig

Időjárás

Kiegyenlített, ócáni klíma uralja az országot, északon sok csapadékkal. A tél enyhe, a nagy havazás viszonylag ritka. Az idő nagyon változékony, rövid zápor bármikor előfordulhat, amelyet aztán gyorsan verőfényes napsütés követ.

Skócia Fly and Drive
Jellegzetes népviseletének, nemzeti italának, tájainak és hagyományainak köszönhetően Skócia egyetlen más országgal sem téveszthető össze. Varázslatos, érintetlen természet, gazdag történelmi emlékek várják itt az utazót. Találkoznál a Loch Ness-i szörnnyel? Ár: 239.000 Ft/fő/hét-től
Tovább...

Körutazás a Skót Felföldön
Ha már jól ismeri Európát, vagy egyszerűen idén nyáron valami különleges, de mégis könnyen elérhető európai úticélt keres, ahol hangulatos kastélyok, gyönyörű zöld parkok, tiszta levegő, kiváló hangulatú pub-ok és kedves emberek várják, akkor látogasson el velünk a Skót Felföldre, járjon utána, mi történt Nessivel és kóstolja meg a legfinomabb whiskyt!
Tovább...

Anglia Fly and Drive
Anglia számos világhíres ikonnal büszkélkedhet: Beatles, Manchester United, a Tower, Stonehenge. Utad során azonban nemcsak világörökségek és világszerte ismert látványosságok várnak, hanem rejtett kincsek, felfedezésre váró gyöngyszemek. Az utazás az országon keresztül nemcsak térben, hanem időben is messze repít, őskori emlékektől a 21. századig.
Tovább...