homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820
Pánczél Zita
+36 1 327 0823

Egyesült Királyság

Fly & Drive útjaink a jobb oldali sávban olvashatók, vagy IDE kattintva. Ne hagyd ki őket!

A Nagy-Britanniából, vagyis Angliából, Skóciából, Walesből és Észak-Írországból álló Egyesült Királyság a Brit-szigeteken fekszik. Az ókorban és a kora középkorban még periferikus fekvésű állam a nagy földrajzi felfedezések korában teljesen mértékben kihaználta előnyössé vált atlanti elhelyezkedését. A britek tengeri kereskedelmükre alapozva a világ legnagyobb gyarmatbirodalmát alakíották ki a XIX. századra, és az ország az ipari forradalom élére állva a "világ műhelye" lett. Nagy-Britannia napjainkban is a Föld egyik vezető országa, gazdasági és politikai nagyhatalom. Az ország szigetjellege hosszú időn át védettséget biztosított Nagy-Britanniának, melynek köszönhetően rendkívül sok évszázados emlék, kulturális kincs vészelte át szerencsésen a nehéz időket. A kéttucatnyi világörökség mellett az ország nagyvárosai - élen a föváros Londonnal - egész évben számtalan programmal, élénk kulturális élettel vonzzák a látogatókat. Wales zord erődei, vadregényes nemzeti parkjai, bájos kisvárosai hazánkban kevéssé ismertek. S akkor még nem beszéltünk Skóciáról, melyek hátborzongatóan fenséges kastélyai, whiskey-lepárlói és saját nemzeti viziszörnye külön megér egy utat...

SZÁLLÁSOK

A remek elhelyezkedés mellett az egyik legjobban felszerelt szálloda Bristolban ideális lehet egy hosszúhétvégi kiruccanásra.
Ára: 95.000 Ft/fő/3 éjtől
Fantasztikus szálloda Bristol közepén, igazán elegáns környezetben, jóval átlagon felüli szolgáltatásokkal és kiszolgálással.
Ára: 95.000 Ft/fő/3 éjtől
Édes egy szálloda, remek szolgáltatásokkal, hihetetlen szép helyen - mindenhez közel. Irány Bristol!
Ára: 110.000 Ft/fő/3 éjtől

Utazás

A fővárosba, Londonba 3 reptérre 4 légitársasággal utazhatunk. Közvetlen fapados járatok közlekednek számos vidéki nagyvárosba is.

Az utazás időtartama

3 óra

Időeltolódás

-1 óra

Vízum

Magyar álampolgároknak nem szükséges

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás

Legjobb időszak az utazásra

Májustól szeptemberig

Időjárás

Kiegyenlített, ócáni klíma uralja az országot, északon sok csapadékkal. A tél enyhe, a nagy havazás viszonylag ritka. Az idő nagyon változékony, rövid zápor bármikor előfordulhat, amelyet aztán gyorsan verőfényes napsütés követ.

Anglia Fly and Drive
Anglia számos világhíres ikonnal büszkélkedhet: Beatles, Manchester United, a Tower, Stonehenge. Utad során azonban nemcsak világörökségek és világszerte ismert látványosságok várnak, hanem rejtett kincsek, felfedezésre váró gyöngyszemek. Az utazás az országon keresztül nemcsak térben, hanem időben is messze repít, őskori emlékektől a 21. századig.
Tovább...

Skócia Fly and Drive
Jellegzetes népviseletének, nemzeti italának, tájainak és hagyományainak köszönhetően Skócia egyetlen más országgal sem téveszthető össze. Varázslatos, érintetlen természet, gazdag történelmi emlékek várják itt az utazót. Találkoznál a Loch Ness-i szörnnyel? Ár: 239.000 Ft/fő/hét-től
Tovább...

Wales Fly & Drive
Állítólag az egy négyzetkilométerre jutó várak száma Walesben a legmagasabb a világon. Egy hetes barangolásunk azonban nem csak középkori kastélyokat és zord erődöket érint. Tüneményes kisvárosok, festői hegyek és lélegzetelállító tengerpartok: ez mind-mind a nálunk kevéssé ismert Wales!
Tovább...