homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

Görögország


Mintegy 2500 évvel ezelőtt Görögország volt a nyugati világ központja, ahol az európai civilizáció és a kormányzás demokratikus formája megszületett. A Magyarországnál másfészer nagyobb ország egyike azoknak a közkedvelt országoknak, ahová a magyarok leginkább szeretnek eljutni egy nyári utazás, üdülés végállomásaként. Miért is olyan közkedvelt úticél Görögország?
Mert 1400 szigetén számtalan gyönyörű strand várja a fürdőzni vágyókat. A nagyobb, népszerű szigetek:  Kréta, Korfu, Kos, Rhodosz, Santorini...A legjelentősebb szigeteknek saját nemzetközi repülőtere van, a többire belföldi járattal vagy hajóval az athéni kikötőből lehet eljutni.
Mert a hosszú tengerpartok mellett számos 2000 méter tengerszint feletti magasságot meghaladó hegycsúcsot is találhatunk Görögországban. A legmagasabb hegy az Olümposz, ami 2917 méterrel magasodik az Égei Tenger fölé. Legtöbben a görög Istenek lakhelyeként ismerhetik az ókori görög mitológiából.
Egy másik közismert és magas hegy a Halkidiki (Chalkidiki) félszigeten lévő Athosz hegy és a Kolostor Köztársaság.
Mert a görög konyha nagy népszerűségnek örvend. Nemzeti ételük  gyros, mely pitába töltött bárányhús zöldségekkel, de létezik csirkés változata is. További ismert görög ételek a muszaka, a pasticio, a szuvlaki, a bifteki, a szudzukaki, a kokkinisto, a kritharaki, illetve a gigantes plaki. Elterjedt saláta a tzatziki szósz, amely joghurtból, uborkából, fokhagymából és olajjal készül. Gyakori reggeli étek a mézes joghurt.
Mert nagyon kellemes az időjárás.
Mert sok a történelmi látnivaló, amelyeket az egész év folyamán megtekinthetnek:

Meteora
A Meteora kolostorok a görög szárazföld egyik legkülönlegesebb látványossága. Az óriási sziklacsúcsok tetejére és sajtlyukszerû üregeibe épült kolostorok békés menedéket kínáltak a szerzeteseknek. A legkorábbi kolostorokat összecsukható, eltávolítható létrákon érték el a szerzetesek. Napjainkban a sziklákból kialakított lépcsõkön lehet elérni a kolostorokat.

Mükénosz
Mükénosz a legdrágább és a legtöbbet látogatott görög sziget. Itt a legkifinomultabb az éjszakai élet és vitathatatlanul ez
Görögország meleg fõvárosa. A város varázslatos keveréke az elegáns butikoknak és az álomszerû házaknak,
melyek rikító tornácait bougainvillea és klematisz burkolja.

Szantorini
Szantorinit sokan a leglátványosabb görög szigetnek tartják.
Turisták ezrei érkeznek minden évben, azért hogy megbámulják a tenger feltöltötte kalderát, a világ valószínûleg minden idõk legnagyobb vulkánkitörésének maradványát. Szantorini furcsa hangulata, a Fekete - tengerpart, a magasztos sziklák különleges vonzerõvel bírnak.

Rodosz
A Nyugat Törökország partjai mentén sorban húzódó szigetek sokkal közelebb vannak Kis-Ázsiához, mint a görög szárazföldhöz. Rodosz a legnagyobb a térség szigetei közül és városa a legnagyobb lakott középkori település Európában. A lovagok útját csodálatos középkori épületek szegélyezik, kanyargós utcák és csinosan díszített, fehérre meszelt házak fölött.

SZÁLLÁSOK

Görögország leglátványosabb gyöngyszeme, az Aman szállodalánc európai zászlóshajója. Az Amanzoe 360 fokos, káprázatos panorámája az egész peloponnészoszi tájat és a sziklás tengeröböl látványát nyújtja.
A Daios Cove egy igazi gyöngyszem Kréta szigetén, közvetlenül a türkizkék tenger partján. A teljes kikapcsolódásra invitál, mialatt az állandó készenlétben lévő recepció és concierge a nap 24 órájában segítséget nyújt.
Az Ikos Olivia tágas vendégszobákat és Junior lakosztályokat kínál a vendégeknek, ahonnan a csillogó Égei-tengerre nyílik közvetlen kilátás. A luxus egy- , két-, és háromszobás bungalow lakosztályok a privát udvarukkal és az exkluzív deluxe berendezésükkel a stílus és kényelem tökéletes elegyei.

Időeltolódás

+1 óra

Vízum

Magyar Állampolgárnak nem szükséges

Legjobb időszak az utazásra

májustól-októberig

Időjárás

Görögországban tipikus földközi-tengeri éghajlat uralkodik 25°C körüli éves átlaghőmérséklettel.
A nyár párás, főként júliusban és augusztusban a hőmérséklet 35°C körül ingadozik.
A legmelegebb Görögország déli részén van, főleg Krétán és a Kükládokban. A hőmérséklet itt nyáron akár 40 °C fölé is emelkedhet.
A legtöbb csapadék Görögország északnyugati részén, Korfun esik, még a tél folyamán.
A tenger hőmérséklete áprilistól novemberig 20-25 °C körül mozog.