homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

Aruba


Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Aruba

Kristálytiszta tenger, fehér, finomhomokos tengerpart, gyönyörű idő...Van akinek már ennyi információ is elegendő ahhoz, hogy felkeltsük az érdeklődését a rendkívüli sziget iránt.
Azonban ha megemlítjük a bőséges sportolási-, és egyéb szórakozási lehetőségeket - mint például: vitorlázás, búvárkodás, halászat, szafari túra, és egy exkluzív mélytengeri merülés a II. világháborúban elsüllyedt német teherszállító hajóhoz - biztosan többen döntenek úgy, hogy felfedezik Arubát!

Aruba a Karib-térség déli részén található, Venezuelától mindössze 20 km-re fekszik. Az úgynevezett ABC-szigetek tagja, Bonaire és Curacao szomszédságában.
Területe:193 km2, lakossága hozzávetőleg 102 000 főre tehető. Mindez 40 különböző nemzetiség keveredéséből alakult ki: indián, afrikai és európai gyökerekkel.
Fejlődését a szigeten található aranynak, valamint aloe-termesztésnek köszönheti, azonban ma már a gazdaság fő pillérét a turizmus adja.
Aruba a napsütéstől szikrázó, finom, fehérhomokos tengerpartokat kedvelők mennyországa, hiszen gyönyörű strandjai, valamint a türkizkék tenger az egész szigetet körbeölelik. A sziget többnyire lapos felületű, folyói, nagyobb hegységei nincsenek. Legmagasabb pontja a Jamanota, 188 m-es magasságával.
A legnépszerűbb idény az ország életében a januártól-márciusig tartó karneváli időszak, amikor az utcákat ellepik a színpompás jelmezű fellépők, ilyenkor mindenhol a ritmusos latin zene lüktetése hallható.

Utazás

A KLM járatival, amszterdami átszállással.

Az utazás időtartama

kb 16 és fél óra

Időeltolódás

-6 óra

Vízum

Nem szükséges magyar állampolgárok részére.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

egész évben

Időjárás

Klímáját tekintve tropikus, többnyire 28 C˚mos hőmérséklettel. Ritkán enyhe ingadozás fordulhat elő, főként az Atlanti-óceán felől érkező passzát szelek-, vagy az ősszel lehulló, kevés csapadék miatt.