homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

Balti államok és Skandinávia


Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

A sarki fény

A sarki fényA sarki fény az északi és a déli féltekén egyaránt előforduló, különleges fényjelenség, de tévedés, hogy csakis a sarkkörök közelében látható. Nagyon ritkán máshol is előfordul, például Magyarországon is... Tovább

Balti államok és Skandinávia

A három kis állam - Észtország, Lettország és Litvánia - a Balti-tenger keleti mellékén terül el. Hasonló természeti adottságokkal és közös törénelmi gyökerekkel rendelkeznek. A második világáorúban a Szovjetúnió bekebelezte az országokat, de 1991-ben kivívták függetlenségüket, s hamarosan az Európai Únió gyorsan fejlődő tagállamai lettek. Régi középkori kereskedővárosok emléke keveredik némi oroszos hangulattal Rigában, júniusi fehér éjszakákon bóklászhatunk az észt partvidék szigetvilágában, s az is biztos hogy a világon nincs még egy helyen annyi feszület egy helyen, mint a litvániai Kersztek Hegyén. Svédországban piros faházak, végtelen erdőségek, harapnivalóan friss levegő és izgalmas városok várnak rád. Európa negyedik legnagyobb országa természeti szépségével és kultúrájával mindenkit magával ragad. A jól kiépített és kitünő minőségű úthálózatnak köszönhetően itt élménnyé válik a vezetés és ha végjárjuk az alábbi útvonalat megismerhetjük e csodálatos ország valamennyi arcát.

Utazás

Skandinávia nagyvárosaiba Budapestről közvetlen járatokkal juthatunk el. A Baltikumba számos légitársaság járatai közül választhatunk, kényelmes csatlakozásokkal.

Az utazás időtartama

3 óra

Időeltolódás

nincs

Vízum

Magyar álampolgároknak nem szükséges.

Egészségügyi előírás

Kötelező védőoltás nincs.

Legjobb időszak az utazásra

Májustól szeptemberig

Időjárás

Észak-Európában a tél hosszú és hideg, a nappalok rövidek. A téli táj szépsége mellett nagy vonzerő a nyáron nem látható sarki fény is. Májustól enyhül az idő, a nyári hónapokan pedig nem ritka a 25-28 fok sem. A Nap ekkor csak néhány órára bukik a horizont alá.