homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

Kambodzsa

Thaiföld szomszédságában mesés világ tárul elénk, mely csak a közelmúltban vált elérhetővé a turizmus számára. Kambodzsa szélesre tárt ajtószárnyain belül ma olyan ritka kincsekhez "juthat hozzá" az utazó, mint a dzsungel fogságából kiszabadított Angkor fenséges romjai. Bőven van még mit felfedezni ebben az országban, fedezzük fel együtt az ismeretlent, s induljon az utazás Kambodzsába!

Kambodzsa egész területe a trópusi övezetben fekszik, csupán 10 fokkal az egyenlítő felett. Ez az egzotikus ország az első pillanattól képes elbűvölni az odalátogatókat.

 Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl (vagy Sziámi-öböl) partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett.

A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A vietnami háború alatti (amerikai, dél-vietnami) megszállását húsz évig tartó polgárháborús időszak követte.

SZÁLLÁSOK

Siem Reap szívében, gyönyörű környezetben, egy gyarmati kori szállodában pihenhetjük ki a lüktető város és Angkor fantasztikus látnivalóit.
A nyüzsgő belváros szívében található modern, elegáns szálloda, amely magas minőséget szavatol.

Utazás

2 átszállással könnyedén eljuthatunk Kambodzsába.

Az utazás időtartama

körülbelül 18 óra

Időeltolódás

+6 óra

Vízum

Vízum szükséges, irodánkban beszerezhető.

Egészségügyi előírás

Kötelező védőoltás nincs. Ajánlott oltások: Hepatitis A,B

Legjobb időszak az utazásra

december - március

Időjárás

Kambodzsa a trópusi éghajlati övben fekszik, az időjárást  három évszak jellemzi: a júniustól októberig tartó esős, a novembertől februárig húzódó száraz, illetve a márciustól májusig dúló forró évszak. Az október végétől márciusig tartó hűvös évszak Kambodzsában is a főszezont jelenti, a március-május közötti forró időszakot ellenben meglehetősen magas, 40 Celsius-fok fölé szökő hőmérsékleti maximumok jellemzik.