homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Kanada

A világ második legnagyobb területű országa Kanada, az amerikai határtól csaknem egészen az Északi-sarkig terül el közel európányi területen. Huron indián eredetű neve "falu"-t, "közösség"-et jelent. Az első Európából érkező látogatók, a vikingek csak rövid életű telepeket hoztak létre az atlanti parton (a maradványok a világörökség részei, látogathatók). Később az angolok és franciák közötti gyarmati vetélkedés máig érezteti hatását, hisz Kanada hivatalosan kétnyelvű ország, bár francia többség csak Quebec államban van. Mára az országot több száz etnikum lakja, a nagyvárosokban (Toronto, Montreal, Vancouver) pezseg a multikulti. Emelett elképesztő építészeti csodákkal, vadregényes nemzeti parkokkal, indián emkékekkel egyaránt találkozhatsz Kanadában.

Utazás

Toronto az ország legforgalmasabb repülőtere, ahova a nyári időszakban közvetlen géek is mennek Budapestről. Az év egyéb időszakában átszállással utazhatunk.

Az utazás időtartama

11-15 óra, csatlakozástól függően

Időeltolódás

-6 óra

Vízum

Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Kanadába. Utazási regisztráció (eTA) azonban repülőgéppel vagy hajóval érkezőknek kötelező.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás

Legjobb időszak az utazásra

Májustól október végéig.

Időjárás

Kemény, hosszú telek és kellemesen meleg nyarak jellemzik az ország éghajlatát.