homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Oláh Veronika
+36 1 327 0829

Szarvas Timi
+36 1 327 0814

HÍrek, ÉrdekessÉgek

Kubai orvosság

Kubai orvosságA kultúra bölcsőjében, Európában még halvány fogalmunk sem volt arról, hogy mi fán - illetve bokron- terem a szivar, amikor a "primitív" karib-szigeteki őslakosok már több, mint ezer éve pöfékeltek. Tovább

Kuba

„Ez a legszebb táj, amit emberi szem valaha látott”– mondta Kolumbusz, amikor a sziget partjára lépett. Az azúrkék tenger ölelte Kubába utazó előbb-utóbb érzékeli, hogy itt megállt az idő, a jelen és múlt sajátosan keveredik. Egyszerre van jelen a koloniális kor báróinak gazdagsága, az 1950-es évek Amerikája, a hírhedt maffiavezér, Al Capone legendája, a dolce vita életérzése és a szocializmus. Mindezt fűszerezi a híres kubai rum, a salsa, és a szivar. A kubai szivar több, mint a természet ajándéka. A "Havanna" az egyik utolsó, kézi erővel gyártott termék a világon. Az ismerkedést legjobb Havannával kezdeni. Nappal felderítheted a város nevezetességeit. Feltétlenül nézd meg a Capitoliumot és sétálj el az Assisi Szent Ferenc térre is, amely Havanna első piactere. Ne feledkezz meg Hemingway kedvenc törzshelyeiről sem: az Ambos Mundos hotelről, ahol az "Akiért a harang szól" című híres regénye született, vagy kedvenc bárjairól, a Bodeguita del Medióról és a Floriditáról, ahonnan a világhírű kubai koktélok, a mojito és a daiquiri hódító útjukra indultak. Este látogass el Kuba leghíresebb éjszakai mulatójába, a Tropicanába, ahol karibi revüműsor vár, vagy menj a Jazz Caféba, ahol a legjobb kubai dzsessz-zenészek játszanak. A Casa de la Musicaban pedig tradicionális kubai ritmusra  járhatod a salsa-t, merengue-t. A havannai fáradalmaidat kipihenheted Varaderón, a gyönyörű tengerparti üdülőhelyen. Itt csaknem 25 km hosszú, fehérhomokos tengerpart, azúrkéken csillogó, tiszta vizű tenger vár a remek szolgáltatást nyújtó all inclusive hotelek egész sorával. Lehetőséged nyílik kerékpározásra, lovaglásra, golfozásra, szörfözésre, kajakozásra, ha egész napos programra vágynál, akkor jöhet a hajókirándulás, a delfinekkel való fürdés, a dzsipszafari vagy a tengeri kalandtúra jet-skivel.

SZÁLLÁSOK

Rendezze szerint
Varadero egyik legszebb partszakaszán fekszik, közvetlenül a fehér homokos tengerparton.
Ára: 291.100 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől.
Sol Rio de Luna 4*
Guardalavaca
A hotel egy gyönyörű kertben található, egy ökológiai fontossággal rendelkező területen, mely az ország keleti területének tipikus képét mutatja.
Ára: 301.800 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől
A hotel állandó programmal várja vendégeit, kirándulásokat szervez természetvédelmi területekre is.
Ára: 332.700 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől
Közvetlen a fehérhomokos parton található a félkör alakú szálloda.
Ára: 337.100 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől
Elegáns, karibi stílusban épült, a Sol Mélia szállodalánc vezetése alatt. Családok, és vizisportokat kedvelőknek ideális szálloda.
Ára: 343.600 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől
Az új építésű hotel közvetlenül a tengerparton fekszik. A városközpont 20 percnyire, a varaderoi reptér 40 percnyire található.
Ára: 350.200 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől
Egy korallsziget ad otthont a Mélia Cayo Coco szállodának, melyet egy 17 km-es út köt össze a szárazfölddel.
Ára: 376.500 Ft/fő/hét+101.100 Ft illetéktől
Ez a földi és vizi paradicsom ideális hely, ha egy felejthetetlen nyaralást akarunk az Antillák legnagyobb szigetén.
Ára: 395.500 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől
Varadero tengerpartjának egyik paradicsomi pontján található, Kuba egyetlen golfpályája mellett. Ajánljuk a golfozást kedvelőknek, konferenciára, nászútra.
Ára: 413.600 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől
A luxushotel előkelő és egzotikus természetes környezetben található a világ egyik legszebb korallzátonyával szemben.
Ára: 437.400 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől
Az egyik legelegánsabb szálloda Varaderon. Élvezze a gazdag büféasztalokat, a szórakoztató programokat, és a széleskörű vizisport lehetőségeket!
Ára: 461.800 Ft/fő/hét + 101.100 Ft illetéktől

Utazás

Havannába az Air France mentrend szerint járataival, párizsi átszállással, míg Holguínba frankfurti átszállással, a Lufthansa/Condor légitársaság járataival juthatnak el.

Az utazás időtartama

16 óra 30 perc

Időeltolódás

-6 óra

Vízum

Szükséges magyar állampolgárok részére, a turistakártya ára 9.000Ft/fő. Valamint kötelező a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése is.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás

Legjobb időszak az utazásra

November – Május

Időjárás

Kuba éghajlata trópusi, egész évben 22-28°C között mozog az átlaghőmérséklet és  páratartalom is magas, 80%.. Időjárása nedves és száraz évszakokra osztható. Novembertől májusig száraz és meleg napok jellemzőek, míg júniustól októberig esősebb, forróbb napok jellemzőek, ekkor az átlaghőmérséklet 33 C˚. A hurrikánok gyakorisága július és október között valószínűbb.

Havanna+Varadero Csomagprogram 5*
Kombinálja a varaderoi nyaralást pár napos havannai kultúrával 5*-os szállodákban!
Ára: 321.300 Ft/fő + 145.000 ft illetéktől.
Tovább...

Havanna+Varadero Csomagprogram 3*
Kombinálja a varaderoi nyaralást pár napos havannai kultúrával 3*-os szállodákban!
Ára: 272.600 Ft/fő + 145.000 Ft illetéktől.
Tovább...

Kuba Fly & Drive
Ha nem csak az útikönyvek által felsorolt műemlékek megtekintésére vágysz, bérelj autót és fedezd fel Kuba szépségeit és a kubai emberek mindennapi életét! Programunkat kalandvágyó utasainknak ajánljuk!
Ára 422.600 Ft/fő + 153.000 Ft illetéktől
Tovább...