homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Macedónia

Macedónia egy kis ország nagy szívvel. A tömegturizmus által még kevéssé érintett, 2 milliós volt jugoszláv tagköztársaság lakói igazán vendégszeretőek, országuk pedig, amelyet egyátalán nem érintett a délszláv háború, egyszerűen gyönyörű. Szépséges hegyi tavak, partjukon évezredes kolostorok, vad szurdokvölgyek, rengeteg kulturális emlék az ókortól a huszadik századig. Az árak barátságosak, a borok kitűnőek, kell-e ennél több?

Utazás

Szkopjéba a Wizz Air indít közvetlen járatokat Budapestről

Az utazás időtartama

1 óra

Időeltolódás

nincs

Vízum

Nem vízumköteles magyar állampolgárok részére.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás

Legjobb időszak az utazásra

Április - Október

Időjárás

Macedónia éghajlata hazánkéhoz hasonlóan kontinentális, erősebb mediterrán hatásokkal. A nyári hónapok forróbbak és szárazabbak, a tavasz korábban kezdődik, s a jó idő egészen október végéig kitart. A csapadék eloszlása nagyjából egyenletes egész évben.

Macedónia Fly and Drive
A turisták által még kevéssé felfedezett, csupán másfél órás repülőútra fekvő kis balkáni ország meglepően sokszínű.Ősi római szentélyek, színházak, festői tavak partján álló középkori templomok, csipkés hegyek és végtelenbe vesző szőlősorok – ez mind-mind Macedónia. Ha az országjárás elfárasztott,lazíts a „macedón tenger” partján, az Ohridi-tónál!
Tovább...