homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Normandia-Bretagne Fly & Drive

1.nap
A géped Párizsban landol, a bérautó a reptéren vár. Az út északnak vezet, ám mielőtt Rouenba érnél, térj le jobbra a sztrádáról és ne hagyd ki Giverny-t. Ebben a kisvárosban, egy pazar kerttel körülvett udvarházban laktak és alkottak a francia impresszionista festők. Csodáld meg a vízililiomokat, kecses hidakat és lugasokat, ahogy Monet és barátai tették.  Szállás Rouenban.

2. nap
Reggelinél belemerülsz a helyi ízekbe: zöldfűszeres omlettet rendelsz, majd Rouen favázas házai közöt sétálsz, le a Szajna partjára. A várostól alig egy órányira fenséges sziklafalak, bájos halászfalvak (Honfleur köztük a leglátogatottabb) és ínycsiklandozó tengeri ételek várnak. Kényelmes tempóban fedezd fel a normann tengerpartot, estére Caenben, Calvados megye „fővárosába” érkezel, ahol két éjszakát töltesz.

3. nap
Caen történelmi emlékei, múzeumai megérnek egy teljes napot akár. De a közelben, csupán 20 perces autóútra található a normandiai partraszállás megindító emlékhelye a La Manche csatorna partján. Este ismét Caen valamelyik hangulatos éttermében kóstolhatod a helyi almaborokat. Szállás Caenben.

4. nap
A reggeli croissant-ok és café-k elfogyasztása után délnyugat felé veszed az irányt. Almáskertek szegélyezik utad, majd legelésző tehéncsordák között haladsz tovább. Nemsokára kiérsz a tengerpartra, se eléd tárul a Szt. Mihályról elnevezett apátság. A Mont St-Michel, ahogy a franciák nevezik, a világörökség része, apálykor keskeny földnyelv köti össze a szárazfölddel, míg dagálykor szigetszerűen emelkedik ki az Atlanti-óceánból. Ma már mesterséges híd köti össze az apátságot a parttal, tehát nem kell bonyolult számításokba bocsátkoznod, hogy kiszámítsd az apály idejét. Napnyugta után, kivilágítva is csodálatos, éppen ezért itt töltöd az éjszakát.

5. nap
Reggeli után elhagyod Normandiát, Bretagne-ban folytatod utad. Egy órát kell csak vezetned, és megérkezel St. Malo-ba. A csodálatos fekvésű, fallal körülvett óváros bástyáin igazán nagyszerű élmény, különösen napnyugtakor. Szállás St. Maloban.

6. nap
St. Malo-t elhagyva egész nap Bretagne-ban kalandozol. Ne hagyd ki Dinant, amely középkori belvárosában nem sok minden változott XIV. Lajos óta. Josseline, a meseszerű erdei falu és a fölé emelkedő kastély szintén megéri a látogatást. Az éjszakát Rennes-ben, a bretonok fővárosában töltöd.

7. nap
Rennes-ből egy hosszabb, közel három órás autózással éred el Chartres városát, ahol az utolsó éjszakát töltöd. Ebben a városban született meg a gótika, a házak fölé magasodó lélegzetelállító (s ezt most tényleg szó szerint értsd…) katedrális, a világon egyedülálló. Ékszerként tündöklő páratlan üvegablakok, pazar szobrok kápráztatnak el, s teszik felejthetetlenné az utolsó estédet.

8. nap
Kényelmes indulás Chartres-ból, csupán másfél órát kell vezetned Párizsig. A kocsi leadása után  egy délutáni járattal érkezel haza.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- Peugeot 107 kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket (kb 19.000,-Ft/fő)
- fakultatív biztosításokat
- üzemanyag költséget
- esetleges parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében, kétágyas szobában érvényesek.

 

Csomagár/fő
2018.03.01-04.30.147 700 Ft
2018.05.01-06.15.152 400 Ft
2018.06.16-08.25.161 900 Ft
2018.08.26-09.30.155 200 Ft
2018.10.01-31.149 300 Ft
2018.11.01-12.31.142 100 Ft