homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Kocsis Éva
+36 1 327 0816

Pöstyéni Mariann
+36 1 327 0818

Fujeirah

Fujairah Emirátus két óra autóútra feszik Dubaitól keleti irányba és az Egyesült Arab Emirástusok egyik emírsége. A város inkább üzleti negyedből áll, mintsem látványosságok sorából, de a fővárostól távolabb nagyon kellemes, csendes nyaralóhely homokos partokkal, jó minőségű szállodákkal. Át lehet kirándulni a  szomszédos Ománba (vízumköteles!), itt található az Emirátusok legrégebbi erődje (XVII. század) és több impozáns mecset, köztük a városközpontban található Sheikh Zayed Mosque mecset, amely a második legnagyobb mecset a hét Emirátusban. a turizmus itt még gyerekcipőben jár, így ha egy olyan helyre vágysz, ahol még nincsenek sokan, a piacokon nem a turistáknak árulják a portékákat, az éttermekben a valódi helyi ízeket kóstolhatod, nincs nyüzsgés a tengerparton, jókat lehet kirándulni és hajóval meglátogatni az ománi öbölben elhelyezkedő számtalan kis lakatlan sziget egyikét, akkor Fujairát neked találták ki.

SZÁLLÁSOK

Al Aqah tengerpartszakaszon, közvetlenül a strandon, gyönyörű kertben fekvő koloniális stílusú szálloda.
Ára: 167.500 Ft/fő/5 éj + 96.000 Ft/fő illetéktől
Az impozáns Hajar hegység és az Arab Ölöl ölelésében fekvő szálloda, közvetlenül a 200 méter hosszú, homokos tengerparton.
Ára: 183.100 Ft/fő/5 éj + 96.000 Ft/fő illetéktől

Utazás

Az Emirates légitársaság járataival, Budapest - Dubai -Budapest útvonalon.

Az utazás időtartama

6 óra

Időeltolódás

+2 óra

Vízum

Magyar állampolgároknak nem szükséges. Az útleveleknek 6 hónapig érvényesnek kell lenniük.

Egészségügyi előírás

Kötelező védőoltás nincs.

Legjobb időszak az utazásra

február -június, október-december

Időjárás

Tavasszal és ősszel nyárias meleg van, alacsony páratartalommal és eső nélkül. Télen hűsösebb, tavaszias hőmérséklet a jellemző és néha eshet az eső. Száraz, sivatagi klíma a jellemző, kevés csapadékkal. A nyári hónapokban a hőmeérséklet meghaladhatja a 40 C -t.