homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Kocsis Éva
+36 1 327 0816

Pöstyéni Mariann
+36 1 327 0818

Arab Emirátusok

Az Egyesült Arab Emirátusok 7 emírség frigyének köszönhetően alakult meg a 70-es évek elején, ma pedig az egyik legsikeresebb és leggazdagabb ország. Dubai az üzleti élet és a turizmus közel-keleti központja. Sharjah-ban az építkezések „csúcsra vannak járatva”. Szinte nincs olyan talpalattnyi föld, amit ne buldózerek túrjanak, és ne felhőkarcolókat rakjanak össze hatalmas daruk. Abu Dhabi emírség a legnagyobb alapterületű, aminek jelentős része sivatag, ahol földgáz és olajkitermelés folyik. Az emírség központja Abu Dhabi város, ami a legjobban elkészült emíségek-beli város a maga 10-20 éves felhőkarcolóival. Ajman, Umm Al Quwain és Rash Al Kaimah egymást követik az arab öböl partján északi irányba. Az Indiai Óceán partján(nyugati part) Fujarirah emírség fekszik, ami leginkább megőrizte a régi arab bájt, amivel akármelyik arab országba találkozhatunk. A hivatalos nyelv az arab, de mindenki beszél angolul. Sivár hegyek, homokos tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájképet. Részt vehetünk teveversenyen, alkudozhatunk beduin piacon, felmehetünk a világ legmagasabb épületébe, koktélozhatunk a tengerparton, száguldozhatunk Ferrariban, kipróbálhatjuk a világ leghatalmasabb csúszdáit és leggyorsabb hullámvasútjait, szafarizhatunk a sivatagban és nézhetünk hastáncelőadást,mialatt a helyi ízeket kóstolgatjuk. Az Emirátusokban mindenki talál programot magának!

 

 

 

Utazás

Az Emirates légitársaság járataival Budapestről vagy Bécsből, közvetlen járatokkal.

Az utazás időtartama

6 óra

Időeltolódás

+2 óra

Vízum

Magyar állampolgároknak vízummentes. Az útleveleknek 6 hónapig érvényesnek kell lenniük.

Egészségügyi előírás

Kötelező védőoltás nincs.

Legjobb időszak az utazásra

február-június, október-december

Időjárás

Tavasszal és ősszel nyárias meleg van, alacsony páratartalommal és eső nélkül. Télen hűsösebb, tavaszias hőmérséklet a jellemző és néha eshet az eső. Száraz, sivatagi klíma a jellemző, kevés csapadékkal. A nyári hónapokban a hőmeérséklet meghaladhatja a 40 C -t.