homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Oláh Veronika
+36 1 327 0829

Ligúria és Milánó

Ligúria egy hosszú, keskeny parti sáv a szőlőkkel beültetett hegyek tövében. A mediterrán napsütésben sütkérező pasztellszínű házak kertjeiben, a kellemes éghajlatnak köszönhetően dúsan virágoznak a színpompás növények. A nagy hírű tengerparti üdülőhelyek, mint Portofino vagy akár San Remo ellenére az egyetlen nagyobb népességű település Genova, az évszázadokon át tengeri nagyhatalomnak számító virágzó kereskedőváros. A tengerből meredeken kiemelkedő sziklák védelmében, kopottságukban is elegáns épületek sora szegélyezi a partot, különösen San Remóban és környékén, ahol az európai arisztokrácia előszeretettel töltötte a téli hónapokat a 19. század végétől. Ligúria két jól elkülöníthető részre oszlik. A nyugati part, a Riviera Ponente, francia határon is átnyúló keskeny parti sávja laposan fut a tenger mellett, míg a keleti part, a Riviera Levante, sokkal meredekebb, csipkézettebb. A partmenti településeket könnyen el lehet érni autópályáról, a partmenti városokból pedig a kisebb utakat követve lehet felfedezni a vidéket. Semmivel össze nem téveszthető, jellegzetes városok, Rapallo, Camogli, Cinque Terre várják az utazókat. Ligúria tartományi székhelye, Milánó, az üzleti élet, a bankvilág, az ipar és a divat központja. Régen az egész városra rányomta bélyegét az építőművészet egyik legnagyobb arányú alkotása, a Dóm. Az Alpokon átvezető utak csomópontjában fekvő város ősidők óta fontos kereskedelmi központ, és talán ez Olaszország legkozmopolitább városa. A híres milánói divatházak felkeresése közben ne menjenek el megállás nélkül a világhírű Scala, a pompás gótikus Dóm, a páratlan Pinacoteca Brera képtár mellett!

SZÁLLÁSOK

Rendezze szerint
Eden Park 4*
Diano Marina
Modern kis szálloda közvetlen a homokos parton egy mediterrán kertben.
Ára: 20.700 Ft/fő/éj - től.
Regina 4*
Alassio
Barátságos kis hotel Alassio tengerparti sétányán.
Ára: 28.200 Ft/fő/éj - től.
Századeleji elegáns szálloda, csodálatos kilátással a Portofino öbölre.
Ára: 40.700 Ft/fő/éj - től.
Hatalmas szubtrópusi park ölelésében, a homokos strandtól 300 méterre található.
Ára: 41.400 Ft/fő/éj - től.
Hotel Imperiale Palace 5*
Santa Margherita Ligure
Elegáns luxusszálloda csodás kilátással a Portofino-öbölre.
Ára: 64.200 Ft/fő/éj - től.
Milánó központjában található a felújított szálloda.
Ára: 21.300 Ft/fő/éj - től.
RTA Sant'Anna
Pietra Ligure
Bámulatos kilátással, megannyi pihenési lehetőséggel várja a lazítani vágyó utasokat a Sant'Anna apartman, remek áraival és fantasztikus szolgáltatásaival

Utazás

Milanó
Fapados járatokkal (Ryanair és Wizzair) Bergamoba repülhetnek kb 40.000 Ft/fő-től (illetékkel) a szabad helyek függvényében.

Genova

Menetrend szerinti repülővel az Alitalia járataival római átszállással 65.000 Ft/fő-től (illetékkel) a szabad helyek függvényében.

Autóbérlés: 93.000 Ft/autó/hét - től.

Az utazás időtartama

Milánóba 1 óra 40 perc, Genovába átszállással együtt 3 óra 50 perc

Időeltolódás

nincs

Vízum

Olaszországban a legtöbb városban 2012-től idegenforgalmi adót kell fizetni a szállodákban, melynek mérték kb 2-3 €/fő/éj.

Legjobb időszak az utazásra

Május-október

Időjárás

A mediterrán éghajlatnak megfelelően mediterrán: a tél enyhe, csapadékos; a nyár forró, csapadék nélküli.