homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

HÍrek, ÉrdekessÉgek

Kecskék és szüzek

Kecskék és szüzekA Grotta di Ispinigoli igazi misztikus hely: hajdanán kecskéket és szüzeket áldoztak itt a babonás punok! Tovább

A LEGVONZÓBB VÖRÖS

A LEGVONZÓBB VÖRÖSHozzáértők szerint a sangiovese nevű szőlő csak Toszkána szívében képes azt a szuper-minőséget produkálni, amiből jó bort lehet készíteni. Amikor megszavazták az évszázad 12 legszebb borát, az egyetlen olasz egy Brunello volt... Tovább

Gyógyító tenger

Gyógyító tengerNe elégedj meg az édesvizekkel! A tengernek gyógyító ereje van!Nálunk mindig találsz valami tengeri idegnyugtató ajánlatot, csupán pár órányi autózásra itthonról... Tovább

Olaszország

A csizma alakú országot az Adriai-tenger, a Földközi-tenger, Franciaország, Svájc, Ausztria és Szlovénia határolja, s háromezer éves történelmével, kultúrájával, hagyományos ételeivel és homokos strandjaival igazi turistaparadicsom. Az ország része Szicília, Szardínia és 70 kisebb sziget is. Olaszország egyik különlegessége, hogy három aktív vulkánja van: a Vezúv Nápoly közelében, az Etna Szicíliában és a Stromboli. Északi határa mentén az Alpok láncai húzódnak, az Appenninek pedig az Alpoktól Szicíliáig az egész félszigeten végignyúlik.

Észak - Olaszország éghajlata kontinentális, a tél hideg és ködös, a nyár forró. A hegyekben hosszú, havas, hideg tél jellemző. Közép-Olaszországban egyfajta tengeri klíma uralkodik, itt a tél viszonylag enyhe, a nyár sem túl forró. A sirocco nevezetű szél Afrikából nagy meleget fúj a déli területekre, meghosszabbítva ezzel a forró nyári napok számát.

Olaszország templomaiba fedetlen vállal és rövidnadrágban, illetve rövid szoknyában tilos bemenni, javasolt kendőt, kardigánt magunkkal vinni.

Az északi és déli területeken más-más étkezési szokások figyelhetők meg: a déliek a fűszeres, az északiak inkább a gazdag, krémes étkeket részesítik előnyben. Az ételek egész Olaszországban érvényes rendje szerint az előétel, az antipasto után a primo és a secondo piatto, vagyis az első és a második fogás, majd a desszert, a dolce következik. Az olasz konyha specialitásai a különféle tészták (spaghetti, maccheroni, pizza, lasagne, tortellini), valamint a halak. Az étkezés mindennapos kísérője a bor, azonban szokás az asztalnál ásványvizet is fogyasztani.

Utazás

Autóval vagy repülővel (Velence, Milánó, Genova, Firenze, Róma, Nápoly, Bari, Lamezia Terme, Catania, Palermo, Cagliari vagy Olbia repülőterére). További lehetőség: nemzetközi autóbusszal vagy vonattal.

Az utazás időtartama

uticéltól függően 1,5 - 3 óra átszállással együtt

Időeltolódás

nincs

Legjobb időszak az utazásra

áprilistól októberig

Ferrari túra Rómából - 5 napos
5 csodálatos napot tölthetsz el Rómából indulva, Firenzén keresztül egészen Monte-Carlo-ig
Tovább...

Autópark - Ferrari túrák
Autópark, az összes bérelhető autótipussal, leírással, képekkel.
Tovább...

Ferrari túra Firenze - 1 napos
Egy napos Ferrari túra Firenzében és környékén ebéddel, saját túravezetővel és az általad választott csodálatos autóval.
Tovább...