homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

HÍrek, ÉrdekessÉgek

Szerelmesek találkahelye

Szerelmesek találkahelyeGondolnád, hogy ez a kőtorony akár 4000 éves is lehet? Ahhoz képest nagyon jól tartja magát, pedig semmiféle kötőanyagot nem használtak az építésekor, csupán a kövek egymásra nehezedő súlya tartja egybe az egészet... Tovább

A kihagyhatatlan: Siracusa

A kihagyhatatlan: SiracusaFeltétlenül nézzük meg a fenti két gyönyörű várost, ha Szicíliában autózunk! Siracusában nem csak jót ebédelhetünk, de vásárlási szenvedélyünknek is hódolhatunk az elegáns butikokban! Tovább

Kecskék és szüzek

Kecskék és szüzekA Grotta di Ispinigoli igazi misztikus hely: hajdanán kecskéket és szüzeket áldoztak itt a babonás punok! Tovább

Olaszország

A csizma alakú országot az Adriai-tenger, a Földközi-tenger, Franciaország, Svájc, Ausztria és Szlovénia határolja, s háromezer éves történelmével, kultúrájával, hagyományos ételeivel és homokos strandjaival igazi turistaparadicsom. Az ország része Szicília, Szardínia és 70 kisebb sziget is. Olaszország egyik különlegessége, hogy három aktív vulkánja van: a Vezúv Nápoly közelében, az Etna Szicíliában és a Stromboli. Északi határa mentén az Alpok láncai húzódnak, az Appenninek pedig az Alpoktól Szicíliáig az egész félszigeten végignyúlik.

Észak - Olaszország éghajlata kontinentális, a tél hideg és ködös, a nyár forró. A hegyekben hosszú, havas, hideg tél jellemző. Közép-Olaszországban egyfajta tengeri klíma uralkodik, itt a tél viszonylag enyhe, a nyár sem túl forró. A sirocco nevezetű szél Afrikából nagy meleget fúj a déli területekre, meghosszabbítva ezzel a forró nyári napok számát.

Olaszország templomaiba fedetlen vállal és rövidnadrágban, illetve rövid szoknyában tilos bemenni, javasolt kendőt, kardigánt magunkkal vinni.

Az északi és déli területeken más-más étkezési szokások figyelhetők meg: a déliek a fűszeres, az északiak inkább a gazdag, krémes étkeket részesítik előnyben. Az ételek egész Olaszországban érvényes rendje szerint az előétel, az antipasto után a primo és a secondo piatto, vagyis az első és a második fogás, majd a desszert, a dolce következik. Az olasz konyha specialitásai a különféle tészták (spaghetti, maccheroni, pizza, lasagne, tortellini), valamint a halak. Az étkezés mindennapos kísérője a bor, azonban szokás az asztalnál ásványvizet is fogyasztani.

Utazás

Autóval vagy repülővel (Velence, Milánó, Genova, Firenze, Róma, Nápoly, Bari, Lamezia Terme, Catania, Palermo, Cagliari vagy Olbia repülőterére). További lehetőség: nemzetközi autóbusszal vagy vonattal.

Az utazás időtartama

uticéltól függően 1,5 - 3 óra átszállással együtt

Időeltolódás

nincs

Legjobb időszak az utazásra

áprilistól októberig

Ferrari túra Rómából - 4 napos
4 fantasztikus napot tölthet el Rómában és a Toszkán dombságon luxus kivitelezésben. Ár: 6875 EUR/ fő/4 nap-tól
Tovább...

Ferrari túra Rómából - 5 napos
5 csodálatos napot tölthetsz el Rómából indulva, Nápoly, Sorrento végül az Amalfi-parthoz érve.
Tovább...

Ferrari túra Milánó - 1 napos
Egy napos Ferrari túra Milánóban és környékén, ebéddel, saját túravezetővel és az általad választott csodaautóval.
Tovább...