homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Kuba Fly & Drive

1. nap
Érkezés Kubába (a havannai reptérre) a délutáni órákban, a bérautó felvétele és indulás a szállás elffoglalása.
Szállás Havanná-ban.

2. nap
Ismerkedés Havanna belvárosával, melynek óvárosa, Habana Vieja az UNESCO Világörökségének része. Megcsodálható jellegzetes, két eltérő alakú tornyáról híres székesegyháza a Plaza de la Armason, és Nemzeti Capitoliuma, valamint a híres Plaza de la Revolución, ahol Castro tartotta beszédeit. Esti programként a kubai éjszakát ajánljuk egy Tropicana Show keretében.
Szállás Havannában.

3. nap:
Továbbutazás a dombos-lankás dohányültetvények mentén a festői Vinales-völgybe (Havannától 162 km-re délnyugatra), ahol egy csónakkirándulás keretében megtekintő a Karib-térség legnagyobb barlangrendszere. Délután egy rumlepárló üzem és egy szivargyár meglátogatása javasolt Pinar del Rioban.
Szállás Havannában.

4. nap:
Továbbutazás Cienfuegos irányába (kb 260 km). Útközben megtekinthető a Cueva Martin Infierno barlangban a világ állítólag legmagasabb, 67 m hosszú álló cseppköve, illetve Santa Clarában a Che Guevara emlékmű. Cienfuegosban található Kuba egyetlen diadalíve, az Arco de Triumfo. A bájos kisváros látnivalóinak megtekintése után javasoljuk, hogy fedezzétek fel pezsgő éjszakai életét!
Szállás Cienfuegosban.

5-6. nap
Továbbutazás Trinidad felé, ahol végigbotladozhatnak a gyarmati kort árasztó macskaköves kis utcákon. Trinidadban megállt az idő,barokk templomai, carrarai márványból készült padlói, kovácsoltvas kapui, vörös cserepes tetői és kockaköves utcái alig változtak az elmúlt másfél évszázadban. A várost és a közeli Valle de los Ingeniost 1988-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.
Szállás Trinidadban.

7. nap
Camagüey felfedezése. Camagüey a ’tinajonék’ városa: azokat a termetes agyagedényeket hívják így, amelyeket eredetileg az udvarokon tartottak, és hideg vizet tartalékoltak bennük aszály idején. Az utcák szabálytalan elrendezésűek, de az óváros, és az itt található látnivalók megtekintésében a helyiek készségesen segítenek. Camagüey történelmi belvárosa 2008-tól a Világörökség része.
Szállás Camagüey-ben..

8.nap
Kb 380 km-es autózás után érhető el Santiago de Cuba. Útközben megtekintő a Barbadosi Mártírok Emlékműve Las Tunasban (100 km-re Camagüeytől), illetve a Castro család egykori birtoka Las Manacasban.
Szállás Santiago de Cuba-ban.

9. nap
Reggeli után Santiago de Cuba városának felfedezése, majd látogatás a Bacardí Rumgyárhoz. A gyár melletti Barrita Ron Havana Clubban meg is lehet kóstolni a fenséges italt. Mivel a kisváros a hagyományos kubai zene fellegvára, érdemes este ellátogatni egy helyi klubba.
Szállás Santiago de Cubaban.

10. nap
100 km autózás után érhető el Holguín. A "parkok városá"-ban az egyik legérdekesebb hely a Plaza de la Marqueta, ahol totemoszlopokká átalakított telefonpóznák rögzítik a tér sarkait ahhoz a muralhoz (falfestményhez), amelyet Nelson Dominguez készített.
A városnézés után indulás a tengerpartra és szállás Guardalavacaban.

11-12. nap
Pihenés a tengerparton, illetve a környék felfedezése
Szállás Guardalavacaban.

13. nap
Autózás a holguín-i reptérre, majd az autó leadása és hazautazás a késő délutáni órákban.


Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet a Lufthansa/Condor menetrend szerinti járatával, frankfurti átszállással
- 12 éjszaka szállást 3 illetve 4*-os hotelben reggelis (egyes helyeken all inclusive) ellátással, kétágyas szobában
- egy kisméretű (Fiat Panda vagy hasonló) autót 12 napra korlátlan kilométerhasználattal, alap-biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- reptéri illeték (kb 153.000 Ft/fő)
- turistakártya (9.000 Ft/fő)
- kilépési illeték (kb 25 CUC/fő),
- autóbérlés helyszíni költségei (depozit kb 300 CUC, kötelező CDW biztosítás kb 15 CUC/nap, más helyszínen leadás költsége és reptéri adók kb 120 CUC)
- üzemanyag, parkolási díjak


A fenti program egy javasolt útvonal, attól bárhogyan el lehet térni, lehet hosszabbítani/rövidíteni a repülőjegy függvényében.

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak 2 fő együttes utazása esetén értendők, kivéve kiemelt szezonokban (Karácsony, Húsvét)!

Csomagár/fő 3*-os szállodákbanCsomagár/fő 4*-os szállodákban
2015.04.01-2015.05.31.422 600 Ft467 600 Ft
2015.06.01-2015.08.15.439 900 Ft499 900 Ft
2015.08.16-2015.12.10.422 600 Ft467 600 Ft