homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Pöstyéni Marianna
+36 1 327 0818

Luxushajóval a Galapagos-szigeteken

Időpont: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Utazás:
Bécs – Guayaquil – Baltra – Quito – Bécs útvonalon, menetrend szerinti járatokon, turista osztályon. Helyi túrák, kirándulások, transzferek gépkocsival, minibusszal, hajóval.

Szállás:
4-5*-os szállodákban, Galapagoson luxus kategóriájú hajón (igény szerint alacsonyabb szállás-kategória is kérhető)

Ellátás:
Reggeli, a hajón teljes ellátás. A repülés alatt a légitársaság biztosít ellátást.

Idegenvezetés: 
Kiváló helyi angol idegenvezetők.

Programok: 
A programok tartalmazzák a belépőket a leírás szerint. Ahol szükséges, ott 2 fő esetén is saját, privát idegenvezetőt biztosítunk, ahol a program nem teszi szükségessé, ott más nemzetiségű turistákkal közösen bonyolítjuk a programokat! Utasaink  az út indulása előtt minden részletet tartalmazó forgatókönyvet kapnak kézhez!

Az alábbi útiterv csupán ajánlás, tetszés szerint lehetséges rövidíteni, vagy hosszabbítani a túrát, kiválasztani a programokat és a szálláskategóriát az egyszerűtől a luxusig. A szállások és programok ára kategóriától, valamint az út hosszától, időpontjától és a résztvevők számától függően változhat, ezért kérjük, kérjen személyre szabott kalkulációt.

1. nap
Transzfer egyénileg a bécsi repülőtérre, majd repülés Bécsből egy európai átszállással Guayaquilbe.

2. nap
Érkezés kora hajnalban Quayaquilbe, transzfer a szállodába. A kora reggeli érkezésre tekintettel 2 éjszaka a szállodában, azaz rögtön check-in és pihenés (2 éj).      

3. nap
Reggeli a szállodába, majd transzfer a repülőtérre és repülés Baltra repülőterére, Galapagosra. Érkezés után transzfer a kikötőbe a hajóhoz, majd a kabin elfoglalása. Hajózás Bartolome szigetére. A sziget a pingvinek birodalma, akik a Humbold és a Cromwell áramlatokkal érkeznek meg ide. Remekül úsznak és a tengerben vadásznak. Vacsora és szállás a hajón.

A szigetek létezéséről 450 éve tud az emberiség.  A szigetcsoport az UNESCO Világörökség része, egyedülálló élővilága révén. Az itt élő madarak több mint fele, a növények 32%-a, valamint a rovarok 46%-a egyedül itt fellelhető. Hajótúra a szigetek között teljes ellátással. Látogatás a Darwin Centerbe, ahol óriásteknősöket láthatunk, melyekről a szigetek a nevüket kapták. Séta a tengerparton, ahol kis szerencsével iguánákat és tengeri teknősöket is láthatunk. Az egyedülálló növény- és állatvilág megismerése (fregattmadarak, pingvinek, fókák, gyíkok stb.).

4. nap
Reggeli a hajón, majd hajózás tovább az Urbina-öböl felé az Isabela-sziget felé. Ebéd a hajón, majd tovább Punta Espanosa felé a Fernandina-szigetre. A Fernandina sziget a hüllők birodalma. A világon egyedül itt élnek a tengeri leguánok. Az álcázás remekei, egészen sziklaszerűek. Változó testhőmérsékletüket ügyesen szabályozzák a szárazföldi pihenés, sütkérezés és a tengeri étkezési idő beosztásával, váltogatásával. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap
Reggeli a hajón, majd hajózás tovább Puerto Egas felé (Santiago-sziget). Ebéd a hajón, majd tovább Rábida felé, mely a fókák és a fészkelő pelikánok szigete (Jervis-sziget). Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Reggeli a hajón, majd hajózás tovább a Darwin Központ felé Santa Cruz szigetre. A központban tett látogatás után ebéd a hajón, majd a sziget felföldi része felé vesszük az irányt, ahol többek között egy privát teknősfarm is található. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap
Reggeli a hajón, majd délelőtt pihenés Bachas tengerparti szakaszán, majd transzfer a kikötőbe, repülés Quito városába menetrend szerinti járattal. Érkezéskor transzfer a szállodába. Szállás Quitóban (2 éj).

8. nap
Reggeli a szállodában, majd fakultatív egész napos kirándulás Mindo köderdejébe. Egész napos kirándulás keretében utazás a Pichincha-vulkán nyugati oldalára, mely a madármegfigyelők paradicsoma. Több mint 400 madárfaj, számos orchideafaj, pillangók, vízesések figyelhetők meg a hegymászás alatt (mely könnyű túra). A programban ebéd szerepel, s a helyszínen (felár ellenében) lehetőség van kajakozásra és raftingre is. Az ár nem tartalmazza az italokat (alkoholos és nem alkoholos). A program után transzfer vissza a szállodába.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos program Otavaloban. Utazás észak felé Calderon városában, ahol a helyi kenyérfigurákat készítik, majd miközben a hósipkás hegyekben gyönyörködhetünk, Guachala városánál érjük el az Egyenlítő vonalát. Átlépünk a Föld északi féltekére, majd mielőtt elérnénk Otavalo városát, rövid megálló a San Pablo-tónál. Otavalo Dél-Amerika legismertebb és legnagyobb indián piaca, mely több mint 4000 éve a helyiek cserekereskedelmének színtere. Miközben csodálatos kézműves termékeket választunk, bepillantást nyerhetünk a helyi indiánok életébe. Ezután ellátogatunk Cotacachi városába, mely bőrből készült termékeiről híres. Ebéd után a Peguche melletti vízesések megtekintése következik. Érkezés vissza Quitoba a kora délutáni órákban.

10. nap
Reggeli a szállodában, majd a panoráma városnézés keretében látogatás az Egyenlítő vonalánál. A félnapos program keretében rövid panoráma városnézés Quitoban, majd látogatás az Egyenlítő vonalához. A program nem tartalmaz belépőket a városnézés alatt. Délután transzfer a repülőtérre, repülés egy európai átszállással Bécsbe. 

11. nap
Érkezés kora este Bécsbe.

Tudnivalók:
- Feszültség általában 220V, dugalj európai vagy USA szabvány. Világadapter javasolt.
- Európai szintű higiénia. A csapvíz nem fogyasztható.
- Időjárás:Ecuador: területenként változó, 20-32 ºC fok.
- Élelmiszer (húsfélék, zöldség) bevitele szigorúan tilos!  
- USD-t érdemes hozni, abból is inkább sok kis címletet és csak 1990 utáni (nagyfejes) kiadást. Más valuta váltása nehézkesebb, rosszabb aránnyal is váltják.

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyeket
- transzfereket
- szállást
- megadott ellátást
- kiváló helyi angol idegenvezetőt a programok alatt

Magyar nyelvű csoportkísérő egyéni utazóknak felár ellenében kérhető, incentive csoport esetén 10 fő felett biztosítunk.

Részvételi díj nem tartalmazza:
- illetékeket
- biztosításokat (baleset-betegség- és poggyászbiztosítást, sztornóbiztosítást)
- a galapagosi belépési illetéket és a búvárkodás költségeit

Egyéb tudnivalók:
- A légitársaságok fenntartják a jogot a a menetrend és az árak módosítására!
- A repülőtéri illeték mértéke változhat!

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!