homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Szlovénia

1. nap
Reggeli után indulunk útnak dél felé. Kb 3 és fél óra autózás után érkezünk meg Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. Álljunk meg egy rövid városnézésre:Víztorony, Zsidótorony, Főtér, reneszánsz Városháza, XV. századi várkastély. Utunkat a főváros, Ljubjana felé folytatjuk, ahová kb 2 óra múlva érkezünk meg. Szállásunk is itt lesz a következő 2 éjszakán. (kb 460 km).

2. nap
Reggeli után a szlovén fővárost, Ljubljana-t fedezzük fel. A város az ország földrajzi központjában, a Ljubljanica folyó két partján terül el. Illirek, rómaiak és a hunok uralma után a VI. századnak érkeztek erre a területre a szlávok, végül 1991-ben lett Szlovénia fővárosa. Keressük fel a város fölé magasodó középkori várat (siklóval tudunk feljutni), a vásárcsarnokot, a Szent Miklós katedrálist, az 1718-ban épült városházát sé sétáljunk egyet a Tivoli kastély gyönyörű kertjében. Szállásunk újra Ljubljana-ban lesz.   

3. nap
Ma észak felé, a bledi tóhoz indulunk. A Júliai-Alpok lábainál találhatjuk ezt a gyönygyszemet, mely a jégkorszak után a Bohinj gleccser visszahúzódása után maradt mélyedésben alakult ki. A 2120 méter hosszú, 31 méter mély tó friss levegőjével, elbűvölő szépségével és kellemes klimájával vonzza a turistákat. A tó nyugati részén levő szigeten nézzük meg a Mária Mennybemenetele templomot (ide „pletna”-val, evezős tavi gondolával juthatunk át), ahol láthatjuk az 1534-ből való "kívánságot teljesítő harangot". A legenda szerint élt a bledi várban egy fiatal özvegyasszony, akinek férjét megölték a rablók és a tóba dobták. Egy kis harangot akart öntetni a sziget kápolnájába, a férje emlékére. Egy óriási vihar elsüllyesztette a csónakot a haranggal és a csónakosokkal együtt. Az özvegy eladta az egész vagyonát, a bevételt pedig egy új templom építésére ajánlotta, ő pedig elvonult egy római kolostorba. Halála után a pápa egy új harangot készíttetett az emlékére és elküldte a bledi szigetre. A legenda szerint, aki háromszor megszólaltatja ezt a harangot, annak teljesül a kívánsága. A tó mellett található a bledi vár, ahol nézzük meg a kápolnát, nyomdát, a borospincét és gyönyörködjünk a teraszról nyiló panorámában. Kóstoljuk meg a hires bledi krémest, melyet a Park szálloda cukrászdájában készitenek a régi recept alapján. Szállásunk a tó környékén lesz.

4. nap
Még mindig maradunk a tó környékén, igy felkereshetjük a kb 4 km-re levő Vintgár-szurdokot. Az 1.6 km hosszú szordokban a Radovna folyó vizesései és zúgói felett fapallókon sétálhatunk és csodálhatjuk meg, hogy mire képes a természet. Ebédre együnk egy helyben fogott friss pisztrángot, istenien készitik! Szállásunk újra a tó környékén lesz.

5. nap
Reggeli után újra felkerekedünk és elindulunk a tengerpart irányába. Álljunk meg Postojnában, ahol keressük fel a világhirű cseppkőbarlangot. A 20 570 méter hosszú  barlangot a Pivka folyó vájta ki évmilliók alatt, jelenleg 5.3 km hosszan látogatható, igy a ez a leghosszabb ilyen útvonal a világon. A csoportokat óránként engedik be a hegy gyomrában levő kisvasút állomásra, innen egy kalandfilmhez fogható élményben lesz részünk: szűk alagutak, éles ivek, hatalmas termek váltogatják egymást. A kb 2 órás látogatás után folytatjunk utunkat dél felé, a tengerpartra, ahol a következő 3 éjszakát fogjuk tölteni (Portorozban). (kb 170 km)

6. nap
Ezen a napon kicsit pihenünk: strandoljunk, napozzunk, hajókázzunk, heverjük ki az előző napok fáradtságát. Portoroz  Szlovénia Monte Carloja, rengeteg bár, szórakozóhely vár ránk. Innen 4 km-re van Piran, egy olaszos hangulatú kicsi gyöngyszem, aranyos kis óvárosában szűk, romatikus utcácskákon détálhatunk, ehetünk egy finom pizzát is. Este vacsorázzunk valamelyik kisebb helyi éttermben, ahol válasszunk halat, tenger gyümölcseit vagy igazi különlegességet: a karsztvidéken levegőn száritott sonkát és kolbászt. Szállásunk ismét Portorozban lesz. 

7. nap
Kényelmesen reggelizzünk majd, majd látogassun el a secovljei sótavakhoz. Szlovénia tengerparti részén 700 éve változatlan technológiával működik a 650 hektáros sólepárló, ami egyben üzem, nemzeti park és turistalátványosság is. Nem is gondolná az ember, hányféle formája, felhasználási módja lehet a sónak. A legértékesebb például a "kaviársó", amit a szikkadás utolsó fázisában, a sóoldat lefölözésével nyernek, majd nagy kristályokká áll össze, állítólag ez ízesíti legjobban az ételeket. De van sóvirágos fekete csokoládé is, amelyben a só hozza összhangba az édes ízt a keserűvel - mindezt a sómúzeumban akár meg is lehet kóstolni. Utolsó éjszakai szállásunk még mindig Portorozban lesz.

8. nap
Reggeli után hazaindulunk, vagy hosszabbithatjuk nyaralásunkat további tengerparti pihenéssel is. (kb 590 km).

Az ár tartalmazza:
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat
- belépőket

Lehetőség van színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

Csomagár/fő
2018.03.01-05.31.78 300 Ft
2018.06.01-30.89 700 Ft
2018.07.01-08.31.119 500 Ft
2018.09.01-30.108 600 Ft
2018.10.01-31.89 700 Ft
2018.11.01-12.31.78 300 Ft