homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Írország

Az Ausztria méretú Ír-sziget túlnyomó részét az Ír Köztársaság foglalja el, míg északon, néhány megyényi terület Nagy-Britannia részét képezi Észek-Írország néven. A megosztottságból fakadó fegyveres konfliktusok mára szerencsére megszűntek, a határ teljesen átjárható, a vidék biztonságos. Az egykori angol gyarmat, sokáig elmaradott, falusias Írország napjainkban az egyik leggazdagabb EU-tagállam. Varázslatos szépségű, egész évben üdezöld ország, látványos természeti csodákkal, sokszáz éves kelta emlékekkel, pezsgő kulturális élettel.

Utazás

A fővárosba, Dublinba a Malév és az Aer Lingus is közlekedtet járatokat Budapestről.

Az utazás időtartama

3 óra 30 perc

Időeltolódás

-1 óra

Vízum

Magyar álampolgároknak nem szükséges.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

Egész évben

Időjárás

Írországban gyakorlatilag egy évszak van, az évi hőingás igen kicsi:a Golf-áramlat kiegyenlítő hatásának köszönhetően a januári és a júniusi középhőmérséklet között mindösze néhány fok eltérés van. A csapadék egész évben bőséges.

Írország Fly & Drive
A mindig zöld Írország egész évben várja a látogatókat. Kevéssé ismert, hogy mennyire enyhe az ír tél, akár 15 fokos, kellemes januári napsütésben is autózhatunk és csodálhatjuk a szépségesen zord kastélyokat és a magával ragadó békés ír tájat.
Tovább...