homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Pánczél Zita
+36 1 327 0822

Peru

Dél-Amerika egyik legérdekesebb, kulturális szempontból talán legkülönlegesebb országát tárjuk Önök elé. A magyar utazónak Peruról szinte biztosan a Machu Picchu jut először eszébe, mely valóban egy különleges, spirituális ősi inka szent hely, az „inkák elveszett városa”. Emellett az inka kultúránál olyan több ezer évvel korábbi kultúrák lenyűgöző erődjeivel, piramisaival, templomaival találkozhatunk az országban, mint a Chavín, Paracasi, Nazca, Moche, Tiahuanaco, Sicán, Chachopoya, Chancay és Chimu Birodalom építészeti remekei.

De Peru még ennél is jóval változatosabb: a Csendes-óceán partvidékén végighúzódó száraz sivatagoktól a párás amazóniai esőerdőkig, a világ legmagasabb hajózható tavától egészen a legnagyobb trópusi hegyvonulatig változatos tájjal és éghajlattal büszkélkedhet.

Weboldalunkon sokféle utat ajánlunk Önöknek. Kínálatunkban szerepelnek olyan utak melyek az országot önmagában mutatják be (Tartalmas körutazás Peruban, Aktívan Peruban, Luxustúra Peruban). Emellett találnak olyan utakat is, ahol más országokkal (Bolíviával, Kolumbiával, Ecuadorrral, Venezuelával) kombinálva tekinthetik meg Peru szépségeit. Azoknak is kínálunk utakat, akik egy perui kulturális túrát egy kis tengerparti pihenéssel szeretnének kombinálni. Nekik szól Peru-Brazília programunk.

Minden utunk saját szervezésű és az időpont tekintetében rugalmas, azaz Önök választják meg, mikor szeretnének indulni.

Utazás

Budapestről egy európai átszállással a KLM menetrend szerinti járataival, vagy Brazílián keresztül a TAP portugál és az Air France, Alitália járataival. Bécsből egy átszállással az Iberia járataival.

Az utazás időtartama

Az európai átszállási ponttól 12 óra 45 perc

Időeltolódás

-7 óra

Vízum

Peru vízummentes a magyar állampolgárok számára! Az ország elhagyásakor kilépési illetéket kell fizetni (kb. USD 31/fő).

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás. Az őserdőbe maláriatabletta javasolt!

Legjobb időszak az utazásra

Egész évben

Időjárás

Peru nagy kiterjedésű ország. változatos klímával. A legkedvezőbb időszak az utazásra a szeptember - május közötti időszak, mely ugyan kicsit csapadékosabb, de egyben melegebb is. Június-szeptember közötti időszakban, a száraz évszakban hűvösebb van, ilyenkor elsősorban az aktív kirándulást kedvelőknek javasoljuk Peru látogatását.

3 napos őserdei program Cuzcóból
Ezt a programot természetkedvelő utasainknak ajánljuk!
Tovább...

Tartalmas körutazás Peruban és nyaralás Rio tengerpartján
Egy időutazásra invitáljuk Önöket Dél-Amerika legősibb kultúrájába! Lima mahagónierkélyei, a Colca-kanyon kondorkeselyűi, az uros indiánok a Titicaca-tavon éppúgy láthatók az út alatt, mint Machu Picchu. Majd az út fáradalmait kipihenhetik Rio de Janeiroban.
Tovább...