homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Lőcsei Márta
+36 1 327 0828

Miksó Ákos
+36 1 327 0820

USA

Mi jut eszedbe, ha azt hallod Amerika? A Big Mac-en és Hollywood-on kívül még számos világhírű látványosságot és páratlan természeti szépséget találhatsz ebben a kontinensnyi országban.
 
Az Egyesült Államok az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig húzódik. Szomszédai északról Kanada, délről Mexikó, a 85 km széles Bering-szoroson keresztül pedig Oroszország.
Főváros: Washington, D.C. a legnagyobb város pedig a "Big Apple"-nek becézett New York City.
 
Változatos nyaralóprogramok várnak a hatalmas országban: tengerparti semmittevés, városlátogatás fantasztikus múzeumokkal és felhőkarcolókkal, páratlan természeti látványosságok a nemzeti parkokban, szórakozás Vegas kaszinóiban, vagy akár ezek kombinációja egy Fly and drive programban. 
Vár a keleti parton New York és Washington D.C., Chicagoban a nagy tavak és a blues kocsmák, New Orleansban a kreol ételek és a jazz zene! Memphisben még mindig élénken él az Elvis kultusz, és ha ellátogatsz Gracelandbe, a Király egykori lakóhelyére, akkor megérted miért... Annyi a látnivaló, hogy felsorolni is lehetetlen, de az biztos: akit egyszer rabul ejt 'Amerika', az még sokszor visszalátogat ebbe az izgalmas orszgába! 
 

Utazás

Repülővel, Budapestről egy európai átszállással. Mivel a legnagyobb légitrásaságok mind repülnek az Egyesült Államokba, aktuális akciós repülőjegyeinkről érdeklődj munkatársunknál!

Az utazás időtartama

6-16 óra

Időeltolódás

nincs

Vízum

Magyar állampolgároknak vízummentes, de ESTA, azaz előzetes elektronikus regisztráció kötelező.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

Egész évben.

Időjárás

USA kontinensnyi mérete miatt ez változozó. A keleti partvidéken az európaihoz hasonlóképpen és módon 
váltakoznak az évszakok. A nyugati parton azonban jóval meleg éghajlat figyelhető meg: itt jószerével 
tavasz van és nyár. Az északi részen hidegebb időjárás van, itt hosszabb a tél és jóval hűvösebb, és rövidebb a 
nyár. Míg délen elhelyezkedő államokban az év nagy részén nyárias az időjárás. A nyári időszakban hurrikánok lehetnek.