homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Vietnám

Bőkezűen bánt a természet Vietnámmal: büszkélkedhet lélegzetelállítóan szép hegyekkel és tengerparttal, fenséges tájakkal, amikből természetesen nem hiányozhatnak a barátságos helyiek kúp alakú kalapjaikban. A régmúlt civilizációk is mély nyomokat hagytak, templomok és az itt élők hagyományai őrzik emléküket.  Ezerszínű kép: magas sziklaszirtek, zöldellő rizsteraszok, kristálytiszta tengeren úszó halászhajók, a városokban milliónyi kerékpáros, a helyi árusok kiáltásai, illatok, ízek. A vietnámi konyha egyedülálló: titkos fűszerekkel és pikáns gyógynövényekkel ízesítenek, így mindenki kedvére válogathat a több, mint 500 féle helyi ételből. Kivételesen finom a nuoc mam, a halszósz, amelyet a vietnámiak szinte ketchup helyett használnak. Természetesen nem feledkezhetünk meg a xeo-ról sem (rizsbor), amely legalább olyan finom és sokféle, mint a whiskey. Ez az ország hihetetlenül sokat harcolt a függetlenségéért, mindenki jól emlékszik még a háborúkra és a szívszaggató történetekre, amelyeket nem találhatunk meg a történelemkönyvekben. Vietnámot és az itt élőket nem lehet megismerni utikönyvekből, Vietnámot látni és érezni kell.

Utazás

Phan Thiet esetén a Turkish Airlines légitársaság szerinti járataival, isztambuli átszállással, Phu Quoc-ra és Danangba Emirates járataival, dubai és saigoni átszállással, míg Nha Trangba a China Southern Airlines járatival, egy kínai és egy saigoni vagy átszállással lehet eljutni a legkedvezőbb áron.

 

Az utazás időtartama

Saigonig kb 15 óra 50 perc menetrendtől függően, Saigon és Nha Trang között 55 perces a repülőút, Saigon és Phu Quoc között kb 1 órás, Saigon és Da Nang között kb. 1,5 órás.

Időeltolódás

+6 óra

Vízum

Magyar állampolgároknak szükséges, kb 1 hét alatt készül el. Vizumdij 13.000,-Ft/fő, ügyinzési dij 6.000,-Ft/fő.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás, de javasoljuk a Hepatitis A és B elleni oltásokat.

Legjobb időszak az utazásra

Phan Thiet: október - április

Nha Trang: január - szeptember

Da Nang, Hoi An és Hue: december - augusztus

Időjárás

Az ország északi részen szubtrópusi, délen pedig trópusi. Az esős évszak területenként változik, Phan Thiet körül május-szeptember között, Nha Trang környékén október-december, Da Nang-ban, Hoi An-on szeptember-január között van.