homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Pánczél Zita
+36 1 327 0823

Azori-szigetek

Európa egyik legérdekesebb gyöngyszemét tárjuk most Önök elé. Az Atlanti-óceánba beágyazva, Lisszabonnal egy vonalban fekszik az Azori-szigetek 9 szigetből álló vulkanikus csoportja, mely egyben Európa legnyugatibb pontja. Budapestről kiváló átszállással Lisszabonon keresztül kevesebb, mint 6 óra repüléssel elérhetők a szigetek. Higgyék el nekünk megéri, mi beleszerettünk.

Az idő mintha megállt volna a gyönyörű Azori-szigetek fölött. Álomvilág ez azok számára, akik érintetlen természeti szépséget, buja növényzetet, varázslatos krátertavakat, festői falvakat és nyugalmat keresnek. A szigetcsoport a túrázók fellegvára. Az edzettebbek megmászhatják Portugália legmagasabb hegyét, a2300 méter magas Pico-t, vagy szabadon válogathatnak a jobbnál-jobb sportolási lehetőségek közül. A szigetek már régóta különleges úti célnak számítanak a golfozók, vitorlázók, szörfösök és búvárok körében. A szigetek kiválóan alkalmasak madármegfigyelésre, sporthorgászatra, lovaglásra, biciklitúrákra, de paragliding-ra és kajak-kenu túrákra is.

Unikum, hogy Európa partjaihoz közel 14 méteres ámbráscetet láthatunk testközelből, amint épp dézsányi planktont nyelve az oldalára fordul hajónk mellett. Emellett nem kell órákat utazni Európán túlra, hogy gyerekeinknek delfineket mutathassunk, vagy éppen együtt ússzunk velük, ha erre vágyunk!  A szigeteken kék szalagként végigfutó hortenziasövények választják el a portákat egymástól, s kontinensünkre nem túlzottan jellemző módon friss ananászt, teát és dohányt ízlelhetünk az ültetvényeken.

A szigetlakók a mai napig földművelésből és halászatból élnek. A meredek domboldalakon, azok színes parcelláin mindenütt tehenek legelésznek békésen, akiknek tejét még ma is nagy bödönökben hozzák le a hegyről lóháton, hogy utána feldolgozzák, vagy hajókon Lisszabonba szállítsák. Az emberek kedvesek, barátságosak, rendkívül segítőkészek, jókedvűek és nem sietnek sehova. Kevés ilyen békés helyet találni már Európán belül. A természeti szépségek mellett gazdag a szigetek folklórzenéje, tánca és kiváló gasztronómiával büszkélkedhetnek az itt lakók. Igazi ínyencségnek számít a cozido (párolt hús friss zöldséggel), melyet a Furnas közelében található geotermikusan aktív földbe helyeznek és órákkal később a vulkán hőjétől megsülve vesznek ki fogyasztásra készen. Emellett kiváló marhahússal és helyi borokkal olthatjuk szomjunkat. 

Az éghajlat enyhe, télen átlagosan 13-14 ºC, nyáron 23-25 ºC. Az utazás szempontjából legkedveltebb időszak április végétől szeptember végéig tart. Ekkor kellemes tavaszi-kora nyári meleget találnak a szigeteken, viszonylag enyhe széllel és kevesebb csapadékkal. Az óceán vize májustól októberig 22-24 ºC.

Utazás

Az Azori-szigetekre Lisszabonon keresztül a TAP portugál légitársaság járataival juthatunk el Budapestről kiváló csatlakozással. Érdemes Lisszabonban is megállni pár napra.

Az utazás időtartama

Lisszabonig 3 óra 50 perc, majd onnan 2 óra 15 perc.

Időeltolódás

-2 óra

Vízum

Magyar állampolgároknak nem szükséges.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

Májustól- októberig

Időjárás

Az éghajlat enyhe, télen átlagosan 13-14 ºC, nyáron 23-25 ºC. Az utazás szempontjából legkedveltebb időszak április végétől szeptember végéig tart. Ekkor kellemes tavaszi-kora nyári meleget találnak a szigeteken, viszonylag enyhe széllel és kevesebb csapadékkal. Az óceán vize májustól októberig 22-24 ºC.