homeautós túrákfly & drivekörutaknászúthajóutakvilláknyaralj és láss!Premium selectionvízumcsaládi nyaraláskapcsolatrólunk

ÉRDEKESSÉGEK, HÍREK

Ne várj arra, ami nincs!

Hol vannak már azok az idők amikor igazi charterjárattal el lehetett jutni Budapestről valami egzotikus uticélra vakációzni...? Tovább megyünk: bécsi indulással is egyre kevesebb lehetősége van ilyesmire annak, aki télen szeretné a hasát süttetni valami pálmafás tengerparton. 

Eljött annak az ideje, hogy mi is megtanuljuk, amit már tőlünk nyugatabbra rég művelnek: gondolkozzunk időben, készüljünk stresszmentesen az utazásra és így biztosan jól járunk. 
 
A hagyományos légitársaságok felismerték, hogy a magyar piacban lévő potenciált ki kell elégíteniük, ezért bámulatos menetrendekkel és árakon juthatunk el gyakorlatilag bárhová a karib térségtől kezdve a mesés Ázsiáig
Nem kell éjszaka vagy hajnalban indulni, nem veszik el egy teljes nap a nyaralásból a rettenetes charter menetrendek miatt. Tudunk éjszaka utazni, így kipihenten érkezhetünk - máris jobban kezdődik a nyaralás.
 
Ha időben – 2-4 hónappal indulás előtt - foglalunk és kihasználjuk a társaságok által kínált promóciókat, átlagosan 50-80 000 Ft/fő összeggel is kevesebb lehet egy repülőjegy ára, mint az utolsó percben. A légitársaságok nem „akcióznak”, a szabad helyeket nem olcsóbban, hanem egyre drágábban értékesítik a maximális haszon elérése érdekében.
 
Arról nem is beszélve, hogy egy átszállás nem csak macerás, de üdítő is lehet, főleg ha arra gondolunk, hogy a légitársaságok megengedik az ingyenes stopovert - azaz megállást - az átszállóponton. Így rögtön két legyet üthetünk egy csapásra: elindulunk a Maldív-szigetekre és közben megállunk pár napra Dubaiban  vagy Abu Dhabiban, de folytathatnánk a felsorolást Bangkokkal és Thaifölddel, Singapore-ral és Balival... Ha ilyen messzire utazunk és közben megismerhetünk egy másik kultúrát is, ráadásul a szállás extra költségén kívül más nem járul hozzá... Nem rossz ötlet, ugye? 
 
Ráadásul a barátokkal, családdal és nem utolsó sorban a munkahellyel is egyeztetni kell a szabadság időpontját, a nagy nyaralás előtt -  amit valljuk be: 2-3 hónappal indulás előtt sokkal nyugodtabban és kényelmesebben meg lehet tenni, mint 2-3 nappal előtte. 
 
És hogy még milyen előnye van annak, ha időben gondoskodunk a nyaralásunk előkészítéséről? A szállodák 90-45 nappal indulás előtti foglalások esetén 15-20% kedvezményt is adhatnak a szobák árából. Ha a repülőjegynél megtakarított összeget ehhez hozzáadjuk, akár 100-120 ezer Ft fejenkénti megtakarítás is keletkezhet. Jelentős összeget spórolhatunk a családi kasszának, amit izgalmas kirándulásokra vagy egy komplett nyári ruhatárra költhetünk indulás előtt. 
 
Végső soron ebben a történetben sokkal több jó dolog van, mint rossz. Igaz? Foglalj most!